Städdagar
Varje vår, sommar och höst anordnas städdagar till vilka kvartersombuden kallar. Innan städdagarna har kvartersombuden och styrelsen kommit överens om vilka arbetsuppgifter som skall utföras.
Varje fastighet är skyldig att ställa upp med minst en representant på städdagarna, vilket innebär att det inte nödvändigtvis måste vara fastighetsägaren själv, utan det kan också vara någon annan person utsedd av fastighetsägaren. Kontakta ditt kvartersombud om du absolut inte kan vara med på städdagen. Du kan då få någon arbetsuppgift som du kan utföra dagarna innan i stället.
Kvartersombuden går igenom vad som skall göras innan städningen påbörjas. Vad som görs vid respektive tillfälle kan variera men följande kan vara bra att tänka på innan:
- Skräpet från området skall läggas i containrar som kommer placeras i taxifickorna A, B och C. EFTER att städningen i området är klar finns det möjlighet att även kasta privata skrymmande saker i containrarna i mån av plats. I kontainrarna går INTE slängas tryckimpregnerat, miljöfarligt gods, kylskåp, frysar, färg, asbest, eller elektronik. Allt sådant skall lämnas av den enskilde fastighetsägaren till någon av kommunens atervinningscentraler.
- Containrarna får INTE överfyllas eftersom Renova tar bort det som är för mycket och lämnar kvar det på parkeringsplatserna.
- Parkera så att städning vid kantsten eller ytor med ogräs blir åtkomliga. Ca 0.5 meter från kantsten.
- Närmaste parkeringsrutan vid kullersten bör lämnas tom.
- Dräneringsasfalt är ömtålig vid ogräsrensning. Svagt hopfogad. Lite bindemedel. Tillhör funktionen.
- Vid rensning av hängrännor skall brunn vid vattenutkastare täckas så att inget skräp kommer ner i makadammen.
- Kvartersombuden ordnar med kaffe och bulle i respektive by när städningen är klar.
- Glöm inte frostrisken i vattenkranen utomhus. Inför vintern skall den kran som finns inne i huset stängas av och den kran som finns på utsidan av huset skall öppnas.